VÍTÁME NOVÉ ČLENY

PROSINEC 2017

01.12.2017

29.12. Na vánočním turnaji VK Raškovice se sešlo rekordních 35 hráčů nad 15let a min.10 diváků z řad členů VK a jejich rodinných příslišníků. Hrálo se v 6 skupinách po 6 nebo 5hráčích, každý s každám na 2 hrané sety do 15 bodů. Složení drusžtev bylo losováno podle výkonnosti, věku a pohlaví tak, aby družstva byla maximálně rovnocenná. Turnaj zahájil, ukončil a ceny předal předseda VK, Zbyněk Sonnek. Podávalo se vánoční cukroví, čaj,pivečko, apod. Všichni si turnaj pořádně užili, všetně těch, kteří si přišli zahrát po mnoha letech. Jsme rádi, že zúčastnění si udělali, před přivítáním nového roku, čas a chuť na volejbal a společně strávili pár hodin volejbalem v kruhu přátel a členů VK. Podrobné informace o průběhu a výsledcích turnaje najdete zde.

21.12. Na vánočním turnaji se sešlo 24 dětí VK a 21 dospělých a dětí z řad rodičů, sourozenců a příbuzných. Rodinné dvojice nebo dvojice hráček hrály ve 3 kategoriích (skupinách) - přípravka, mladší žactvo a starší žactvo. Podrobné informace o průběhu a výsledcích turnaje najdete zde.

20.12. přípravka a mladší žactvo v počtu 36 dětí se zúčastnilo vánočního turnaje O pohár škol, který zorganizoval pro školy Frýdku-Místku klub Green Volley Beskydy. Turnaje se děti našeho klubu zúčastnili ve spolupráci se školou ZŠ Raškovice, kterou reprezentovali.

Zastoupení jsme měli ve všech hraných barvách. Děti se bavily během dopoledne nejen volejbalem, ale zpestřily si hru také zpíváním koled do mikrofonu, takže nálada byla opravdu vánoční.

Naši volejbalisté nezklamali a odvezli si celkem 11 cenných umístění - medailí. Dvě raškovická děvčata byly vyhlášena nejlepšími hráčkami barvy a dostala hezkou trofej. A krásnou tečkou nakonec bylo převzetí poháru za 1. místo v celkovém umístění mezi školami. Děti z něj měly velkou radost.

16.12. mladší žačky sehrály utkání dalšího kola krajského přeboru, tentokrát ve skupině B. Bohužel se děvčatům nedařilo, tým oslaben o hráčky Báru a Sáru se nedokázal vzchopit v silné konkureci skupiny B (Karviná, Kopřivnice, Krnov)ani v jediném utkání a všechny prohrál. Bohužel jsme nemohli uplatnit naši silnou stránku, kterým je podání vrchem (vedení MS KVS nesmyslně upravuje pravidla volejbalu a vrchní podání ve skupinách B,C,D je zakázalo). Se spodním podáním mají děvčata problém - jak s jeho provedením (nižší strop), tak s příjmem. Družstvo tedy bude 27.1. v naší hale bojovat o postup zpět do skupiny B. Věříme, že je přijdete VY fanoušci volejbalu, VK Raškovice a rodiče podpořit do naší víceúčelové haly a vytvoříte děvčatům příjemné domácí prostředí, které by jim mělo pomoci k lepším výsledkům. V celkovém pořadí jsme ze 3. místa spadli na 5.místo. 

13.12. Děti z přípravky z 1.-5.třídy sehrály utkání v barevném minivolejbale v rámci turnaje škol Slezské brány. Turnaj pořádala ZŠ Raškovice ve spolupráci s naším VK. Raškovické děti vyhrály zlatý pohár za nejlepší umístění družstev. Jednalo se o 2. ručník tohoto turnaje, kterého se tentokrát účastnilo 5 škol a 52 dětí, z toho 22 dětí z Raškovic. Na organizaci jako rozhodčí a vedoucí barev se podíleli hráči a hráčky VK Raškovice ze 6.-9.třídy. 

11.12. ženy hrály své další utkání okresní soutěže žen s družstvem z Hnojníku v hale v Raškovicích od 18.00. Tento soupeř tentokrát nedal ženám šanci na výraznější úspěch. Ženy prohrály hladce poměrem 0:3. Aby si však spravily náladu pokračovaly ještě v tréninku hrou 4 proti 4. 

10.12. starší žačky pod vedením Honzy sehrály napínavá utkání své skupiny ZKY-T2B s týmy Frenštát p/Radh. (výhra 2:1) a TJ Sokol Frýdek-Místek C (prohra 1:2). Překvapivě velice suverénně porazily družstvo Nový Jičín A (2:0). Ve druhé nejlepší čtyřčlenné skupině krajského přeboru tak zústávají. Ze skupiy sestupuje TJ Nový Jičín A a postupuje TJ Sokol Frýdek-Místek C. Naše družstvo bylo tuto neděli oslabeno o 3 hráčky základní sestavy a bylo doplněno 4 mladšími žačkami. 

08.12. mladší žactvo - družstva C - KLUCI hráli další kolo okresního přeboru v trojkovém volejbalu skupiny B , které se konalo v hale ZŠ Komenského ve Frýdlantě n/O od 16.00-18.00hodin. Družstvo se ve skupině B umístilo na 3. místě a zústává ve skupině B. 

07.12. mladší žactvo - družstva A (holky),B (smíšenky) hráli další kolo okresního přeboru v trojkovém volejbalu skupiny A , které se konalo v hale SPŠ v Místku od 16.00-18.45hodin. Družstvo A se umístilo na 5. místě a bohužel sestupuje do skupiny B. Družstvo B se umístilo na 3.místě a tím si upevnilo umístění mezi nejlepšími týmy ve skupině A.

03.12. žactvo hrající okresní přebor v šestkovém volejbale sehrálo další kolo této soutěže, tentokrát byl pořadatelem VK Raškovice.z důvodů vytíženosti haly se hráli ve dvou tělocvičnách ZŠ Dobrá. Náš tým, přestože prohrál utkání s Valašským Meziříčím 1:2, si vítězstvím nad dívkami z TJ Sokol Frýdek-Místek 2:0 a nad chlapci z Red Volley Beskydy FnO 2:1 zajistil 2. místo ve skupině A a tím také celkově 2. místo v průběžném pořadí celé soutěže.